תנאי קבלה ללימודי קיימות

רוצים שיחת ייעוץ חינם?
השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות

קיימות (Sustainability) היא מונח ששומעים לעתים קרובות, אבל לא תמיד מבינים מה בדיוק המשמעות שלו. למעשה, מונח זה מקיף את האופן שבו מערכות טבעיות פועלות, ממשיכות להישאר מגוונות, ומניבות את כל מה שנדרש כדי שהסביבה תישאר מאוזנת, היום ובעתיד.

אספנו עבורכם לא רק מידע על תנאי הקבלה, אלא פרטים נוספים, מרתקים, הקשורים ללימודים אלה שבוודאי תרצו לדעת. ונתחיל מבראשית…

מה עומד מאחורי המונח ׳קיימות׳?

בין אם אתם סטודנטים לתואר ראשון בקיימות, לתואר ראשון במדעי כדור הארץ או לתואר ראשון במדעי הסביבה – חשוב שתכירו את  עמודי התווך עליהם עומדת הקיימות.

  • פיתוח כלכלי – פיתוח כלכלי, כשנותנים לאנשים את מה שהם רוצים, מבלי לשאת ולתת על איכות החיים ותוך הפחתת הכובד הפיננסי הכרוך בעשיית מה שנכון.
  • פיתוח חברתי – פיתוח חברתי עוסק בתשומת לב ובהגנה משפטית על בריאות האדם מפני זיהום ופעילויות רעילות של עסקים וארגונים, כמו גם שמירה על גישה חופשית למשאבי טבע בסיסיים, מבלי לפגוע באיכות החיים.
  • הגנה על הסביבה – הגנת הסביבה מתמקדת באופן שבו יש לחקור ולהגן על מערכות אקולוגיות, ובדרך שבה הטכנולוגיה יכולה לעזור ולהבטיח עתיד ירוק יותר.

חשוב שכול אחד יצליח להבין את התפקיד שהוא יכול למלא בהשגת קיימות, במיוחד אם הוא סטודנט לתואר ראשון או לתואר שני בלימודי קיימות.

בוגרים מספרים

חייבת להודות שהייתי מאוד סקפטית כשבחרתי את מסלול הלימודים, לא הייתי בטוחה שיהיה קשה למצוא עבודה בתחום שכזה. בסוף החלטתי ללכת עם הלב וגיליתי עולם מתפתח המכיל בתוחו אינספור אפשרויות תעסוקה, בסוף נשאר רק לבחור

תואר ראשון בקיימות הוא הבחירה הכי טובה שעשיתי. כל חיי ידעתי שאני רוצה להיות חלק מפיתרון של בעיות מהותיות המשפיעות על החיים של כולנו ובזכות המסלול המפותח קיבלתי את כל הכלים הנדרשים והצלחתי להשתלב בחברה שחרטה על דגלה לשפר את חיי כולנו.

קצת אחרי סיום התואר, הצלחתי למצוא עבודה בחברה לאנרגיה סולארית. רבים אחרים שחלקו איתי את ספספל הלימודים הצליחו גם הם להשתלב בשוק העבודה ביתר קלות. המסלול ללימודי קיימות פתח בפניי עולם שלם של אינספור אפשרויות לבחירת תעסוקה.

לאילו סוגי משרות אוכל להתקבל?

תפקידי מפתח במגזר הפרטי, משרדי הייטק, יזמות, יועצים עסקיים וכו'

מגוון תפקידים בחברות לאנרגיה סולארית

תפקידים מרכזיים בתחום הבינה המלאכותית

תפקידים בכירים במגזר המדיני

איפה אפשר ללמוד תואר ראשון בקיימות?

המכללה האקדמית הדסה

המכללה האקדמית הדסה

השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם מהמכללה האקדמית הדסה.

אוניבסיטת רייכמן

השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם מאוניבסיטת רייכמן.

המכללה האקדמית תל-חי

המכללה האקדמית תל-חי

השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם מהמכללה האקדמית תל-חי

רוצים שיחת ייעוץ חינם?
השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות

מהו התפקיד של פירסון (Pearson)? או 3 עמודי הקיימות הלכה למעשה

בשנת 2015, פורסמה ב-Pearson Education (שירות פרסום והערכה לחינוך, בבריטניה) תוכנית קיימות לשנת 2020, במטרה לשלב נושאים חברתיים וסביבתיים בכול היבט של הביזנס שלהם.

התוכנית של פירסון כללה 3 תחומי מיקוד:

  • להגדיל את מספר הלומדים המגיעים אליהם
  • לשפר את עתיד הלמידה
  • להיות פרטנרים מהימנים

השאיפה שהסתתרה מאחורי תוכנית זאת נוסחה כך: ״הצורך שכולם יהיו לומדים לכול חייהם… על ידי מתן אפשרות ללמידה טובה יותר ועזרה בהסרת חסמים לחינוך, אנו מעצימים את הלומדים להיות האני הטוב ביותר של עצמם, ובתמורה, לבנות לעצמם ולאלה הסובבים אותם חיים טובים יותר.״

שלושת נדבכי התווך של תוכנית פירסון תואמים לשלושת עמודי הקיימות?

  • הנדבך הראשון:
    • להשיג יותר לומדים, שואף לשפר את הנגישות והזמינות של שירותים ומוצרים כמו גם לשתף פעולה כדי להגיע ללומדים לא מתאימים.
    • זה מתכתב עם פיתוח חברתי ושמירה על גישה למשאבים בסיסיים, כמו חינוך.

  • הנדבך השני:
    • לשפר את עתיד הלמידה, מתמקד בקידום חינוך לפיתוח בר קיימא, משפר מיומנויות המטפחות יכולת תעסוקה וצמיחה כלכלית מקיפה, ומעורבות במחקר, בדיאלוג, ובפעולה קולקטיבית לפתרון סוגיות גלובליות.

    • זה מתכתב עם פיתוח כלכלי, כשנותנים לאנשים את מה שהם רוצים, ומפחיתים את הכובד הפיננסי הכרוך בעשיית מה שנכון.

  • הנדבך השלישי:
    • להיות פרטנר מהימן, שואף להגן על הסביבה הטבעית, לבנות שרשרת אספקה בת קיימא, לכבד את הלקוחות, הקהילות והאנשים ולמוך בהם.
    • זה עולה בקנה אחד עם הגנת הסביבה. פירסון עושים מאמצים לצמצם את ההשפעה הסביבתית שלהם, ולתמוך ביוזמות ליערות בני קיימא. הם מחויבים לעשות עסקים עם שותפים שמכבדים את הסביבה ואת זכויות האדם.

מה התפקיד שלכם?

קיימות היא המפתח לעתיד טוב יותר. אחרי הכול, בני אדם מסתמכים על משאבי הטבע לצורכי עסקים, פעילויות והישרדות. התעלמות מהקיימות, עלולה להוביל למיצוי משאבי הטבע.

חשוב ללמוד על קיימות, גם אם אתם לא במגמת מדעי הסביבה. לדוגמה:

  • לימודי כלכלה ומנהל עסקים, צריכים היום להוסיף לימודים על קיימות, מכיוון שזו מסייעת לעסק למשוך לקוחות ולממש אחריות חברתית תאגידית.
  • סטודנטים ללימודי חקלאות, תזונה ובריאות, צריכים גם הם ללמוד קיימות, כדי להבין כיצד להאכיל את האוכלוסייה ההולכת וגדלה במזון מזין ואיכותי.
  • לימודי חינוך, צריכים להפיץ את הידע על קיימות לבני הדור הבא, כדי שאלה יוכלו להוביל שינוי.

 

כפי שאפשר לראות, לכול מגמה אפשר למצוא קשר לקיימות.

מהם תנאי הקבלה ללימודי קיימות?

תנאי קבלה ללימודי קיימות משתנים ממוסד למוסד, לדוגמה:

אוניברסיטת בן גוריון בנגב

בית הספר לקיימות ושינוי אקלים – מציע גישה הוליסטית המשלבת תחומי ידע שונים הן למחקר והן לפתרון בעיות בתחום הקיימות. למעשה האוניברסיטה מציעה תוכנית לימודים הבנויה מחטיבות שונות: חטיבת סביבה במדעי הטבע, חטיבת סביבה בקיימות, חטיבת סביבה בשמירת טבע, חטיבת סביבה במדיניות וניהול סביבתי, חטיבת סביבה במשאבי טבע מתחדשים.

למעשה, המשמעות של לימודים לתואר הראשון בבית הספר לקיימות ושינוי אקלים, במסגרת החטיבות, היא שעיקר הלימודים נערכים באחת המחלקות – מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הטבע או הניהול – באוניברסיטת בן גוריון. ללימודים אלה מתווספים לימודים שמתקיימים בבית הספר לקיימות ושינויי אקלים, ומקנים 28 נקודות זכות. לפיכך תנאי הקבלה הם אלה הנדרשים ללימוד במחלקה הראשית שתבחרו.

המכללה האקדמית אחוה

תנאי הקבלה ללימודים במסגרת לימודי סביבה וקיימות שמציעה המכללה – דורשים סכם 400 (שקלול בין ממוצע ציוני הבגרויות לבין הבחינה הפסיכומטרית). בנוסף, נדרש ציון ממוצע 85 בבחינות הבגרות, הכוללת גם ציון ב-4 יחידות באנגלית.

אוניברסיטת רייכמן

תואר ראשון בלימודי קיימות מציע תוכנית לימודים המתמקדת בקיימות משולבת עם לימודי ממשל או כלכלה. מטרתו של מסלול לימודים זה היא להכשיר בוגרים בעלי מודעות, הבנה וידע שיובילו מהלכים סביבתיים, יפתחו יזמות שתתן מענה לאתגרים סביבתיים בנושאים שונים (כמו אנרגיה ומים, מזון, ערים חכמות, תחבורה או שינויי אקלים).

תנאי הקבלה ללימודים אלה מבוססים על ציוני הבגרות או הבחינה הפסיכומטרית – ודורשים ציון מתואם 600.

המכללה האקדמית תל חי

חטיבת קיימות וממשל במכללה, משלבת לימודים של מספר תחומים: חברה, סביבה, מדעי ההתנהגות וכלכלה. אפשר לבחור במסלול דו חוגי, שיאפשר לכם להתמקצע באחד המקבצים, כמו מקבץ קיימות.

תוכלו לבחור גם בקורסים מהחוג לכלכלה. מטרת הלימודים היא לקדם את צרכי החברה בהווה, תוך התייחסות לבעיות חברתיות וסביבתיות, כמו: עוני, ניצול משאבי הטבע, חוסר ביטחון אישי ותרבותי.

תנאי הקבלה הכלליים לתואר הראשון שמציעה המכללה האקדמית תל חי דורשים: תעודת בגרות מלאה, וציון בבחינה הפסיכומטרית. אם אינכם עומדים בתנאים אלה, המכללה מציעה גם אפשרויות לתעודות חלופיות שיאפשרו לכם להתקבל ללימודים.

רוצים שיחת ייעוץ חינם?
השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות

תעסוקה ושכר

כיוון שלימודי הקיימות הם כל כך מגוונים, הם גם מציעים שפע של אפשרויות תעסוקה בקיימות, כמו גם רמות שכר נאות, התלויות בתפקיד ובתחומי האחריות הנדרשים.

למשל, אפשרויות השכר בקיימות למשרות הדורשות תואר ראשון או שני בקיימות, עשויות להיות: 12,400 ₪ לבעלי ניסיון של שנה אחת, ו-16,500 ₪ לבעלי 3 שנות ניסיון.

האתגרים של הקיימות מסקרנים אתכם?

הנה שתיים מפריצות הדרך בהן העולם צריך להתמקד היום!

איך נראה עולם פוסט-פנדמי ירוק יותר בפועל? Neste – החברה לשירותי הנדסה, מתייחסת לשינויים שצריכים להתבצע בעסקים, ברגולציה ובדפוסי החשיבה, כדי להגיע לעתיד מעגלי בר קיימא (כלכלה מעגלית מבוססת על מודלים עסקיים המחליפים את תפיסת ׳סוף החיים׳ באמצעות צמצום ומיחזור חומרים בתהליכי הייצור, ההפצה והצריכה).

לפי Neste, כל הפתרונות הטכנולוגיים הדרושים – הן כדי לשמור את התחממות כדור הארץ מתחת ל-1.5 מהרמות הקדם תעשייתיות; והן כדי להימנע מהשפעותיה המזיקות ביותר – כבר קיימים. צריך רק להאיץ באופן אקספוננציאלי את האמצעים להפחתת הפליטות.

הנה שניים מהשינויים שעסקים או רשויות אמורים לבצע כעת, כאשר העולם מתאושש מהמגיפה, כדי לבנות עתיד בר קיימא.

  1. כעסק, עליכם להתחרות במרוץ לפסגה שיקבע מי יהיה הראשון שישיג Carbon neutral

    ניטרליות פחמן – Carbon neutrality – פירושה איזון בין פליטת פחמן לקליטת פחמן מהאטמוספרה בשקעי פחמן.

    בעתיד, הצרכנים יצפו מכול העסקים בכול הענפים לייצור מאופיין ב-carbon neutrality. אז כעסק, הגדירו כבר עכשיו את המטרות האלה, ועדיין תהיה לכם הזדמנות להפוך את ׳ייצור אפס פחמן׳, ליתרון תחרותי אסטרטגי. אם תמשיכו להמתין, אזי הרגולציה המתהדקת ולוחות הזמנים הנוקשים, הם אלה שיכריעו את הצעדים שלכם.

  1. מכיוון שהסגר באביב 2020, השפיע על יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם, רוב רחובות הערים ברחבי העולם התרוקנו כמעט לחלוטין. בינתיים, נאלצו עובדי הרשויות והעסקים להמציא דרכים לא מסורתיות כדי לספק לאזרחים שירותים, מידע ומוצרים באופן בטוח. המציאות החדשה בערים הוכיחה שאנחנו יכולים לעשות רפורמה בחיים העירוניים, אולי מהר יותר ובקיצוניות רבה יותר, ממה שחשבנו שבכלל אפשרי.

    כעת, ערים צריכות לוודא שהן לא מאבדות את ההתקדמות שהושגה במהלך המגיפה, מבחינת תכנון ממוקד-אזרחים. הכוונה היא שהתכנון העירוני צריך להיות מותאם לצרכי האזרחים, ויהפוך את החיים העירוניים לקלים, בטוחים ובריאים יותר, וגם פחות מבזבזי זמן. לדוגמה, עם ההקלה על סגר הקורונה בלונדון, הודיע ראש העירייה, סאדיק חאן, שאזורים נרחבים בלונדון יישארו סגורים לכלי רכב, כדי לאפשר לאנשים ללכת ברגל ולרכוב על אופניים בבטחה.

אולי יעניין אותך גם?

מדעי הסביבה – שכר

מדעי הסביבה – אפשרויות שכר ותעסוקה רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות החלטתם להצטרף לשרשרת מדעני הסביבה שנחלצים

קראו עוד »

לימודי סביבה וקיימות

לימודי סביבה וקיימות רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות לא משנה מי אנחנו, היכן אנחנו חיים או מה

קראו עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ חינם?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן