תנאי קבלה ללימודי גיאולוגיה
רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות אם אתם רוצים לגלות עוד על הדינמיקה של כדור הארץ, המשאבים והכלכלה
עמוד הבית » לימודי גיאולוגיה » תואר ראשון בגיאולוגיה
מדעי הגיאולוגיה מתמקדים במידה רבה בהיבטים הפיזיקליים של כדור הארץ (כמו ההרכב והמבנה שלו), כמערכת משולבת לחלוטין. בוגרי גיאולוגיה יכולים להשתמש בכישוריהם כדי לבצע מחקר בתחום זה, לשקול עבודה סביב משאבי טבע, או לעסוק ביצירת מפות ותרשימים לשימושה של התעשייה הציבורית והפרטית.
אם הגעתם לכאן כי אתם מתעניינים בלימודי גיאולוגיה, טוב שבאתם! במיוחד עבורכם אספנו את המידע שיוכל לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.
לימודי גיאולוגיה חוקרים את ההיבטים הפיזיים של הפלנטה שלנו ואת הכוחות הפועלים עליה. הם עוסקים בבחינה מדוקדקת של המוצקים, הנוזלים והגזים שעיצבו את פני כדור הארץ לאורך הזמן, יצרו את המשאבים הטבעיים ואת הסכנות הטמונים בהם, וכוננו את המערכות האקולוגיות של הכדור.
גיאולוגיה אינה רק מחקר שמתמקד בסלעים, להיפך, לעתים קרובות מדובר בחקירה רחבת היקף של ההיסטוריה, הכימיה והפיזיקה של כדור הארץ.
המונח ׳גיאולוגיה׳ הוא רחב מאוד ומשמש לעתים קרובות כשם חלופי למדעי כדור הארץ או למדעי הגיאוגרפיה. תחומים אלה יכולים להיבדל אלה מאלה, תלוי במחלקת הגיאולוגיה במוסד שבו תלמדו, ובמיומנויות הספציפיות הנדרשות לקריירה שאתם מתכננים.
כללית, כדאי ללמוד גיאולוגיה במוסד האקדמי שמציע התמחות בתחום המעניין אתכם, למשל:
בדרך כלל, כל האפשרויות הללות מציעות קורסים בנושאים דומים וחופפים, כאשר תוכניות במדעי כדור הארץ הן הוליסטיות יותר בגישתן, ולעתים קרובות כוללות נושאים בינתחומיים כמו פליאונטולוגיה, מדע האטמוספירה ומדעי האקלים.
בוגרי תואר ראשון בגיאולוגיה צוברים ניסיון במדעים, אותו יוכלו ליישם במגוון דיסציפלינות. אם לימודים אלה מתאימים לכם, תוכלו ליהנות מהזדמנויות לחקור בעיות מורכבות הקשורות זו בזו, ותהיה לכם חווית פליאה מרגשת מהעולם הטבעי. בנוסף, תוכלו לעסוק בשאלות היסוד באשר לכוחות הפועלים על הטבע, הקשורים למהלך היווצרות העולם, ולעתידו.
תואר בגיאולוגיה מתאים מטבע הדברים לאנשים שהשיגו ציונים גבוהים בבגרות במקצועות הריאליים, כמו פיזיקה, כימיה או מתמטיקה. לכן, אם תחומים אלה מעניינים אתכם, כל שעליכם לעשות זה לבדוק את תנאי הקבלה במוסד האקדמי בו אתם רוצים ללמוד, ולוודא שאתם עומדים בתנאי הקבלה לתואר ראשון בגיאולוגיה.
בקיצור, אם אתם נהנים ללמוד נושאים מדעיים עם יישומים בעולם האמיתי, ואוהבים לטייל בשטח, התואר הזה עשוי להתאים לכם.
כל מוסד אקדמי קובע תנאי קבלה ללימודי גיאולוגיה, משלו. עם זאת ברוב המוסדות דרישות הסף דומות למדי, ורובן מתייחסים לשקלול ממוצע ציוני הבגרות עם הציון בבחינה הפסיכומטרית, כאשר המועמדים נדרשים להציג סכם של 600 ומעלה. תנאי הקבלה מתייחסים לעתים גם לציוני הבגרות במתמטיקה, כוללים גם רמת אנגלית מסוימת, ומעבר ראיון אישי.
תוכנית לימודים בגיאולוגיה כוללת לרוב קורסים במדעי הליבה של הכימיה והפיזיקה, כמו גיאוכימיה סביבתית וגיאולוגיה פיזית. בנוסף, גם קורסים מתקדמים במתמטיקה, מדע הנתונים ושיטות מחקר, מספקים את הרקע המדעי הנדרש לבוגרי תואר ראשון.
הלימודים בתואר הראשון בגיאולוגיה עשויים לדרוש גם עריכת מחקר, טיולי שטח או התנסות במעבדה. הפגנת כישורי המדע הבסיסיים שלכם בדרכים אלה, היא קריטית בעיקר אם אתם רוצים להשיג תארים ברמה גבוהה יותר (למשל בלימודי תואר שני בגיאולוגיה או תואר שני במדעי כדור הארץ), או לנהל קריירה המוקדשת למחקר.
אז מה לומדים?
אפשרויות תעסוקה לבוגרי גיאולוגיה הן רבגוניות. תואר בגיאולוגיה יכול להוביל למסלולי קריירה פוטנציאליים במגזר הציבורי, הפרטי והמלכ״ר, והוא יכול להתמקד בהוראה או בעריכת מחקרים בחוץ ובמעבדה.
בוגרי גיאולוגיה יכולים לעבוד במשרדים ממשלתיים בתפקידים הדורשים ניהול ותכנון משאבי טבע, או לקחת חלק במאמצים לשימור הסביבה ולהגנתה. הם יכולים גם לעבוד כסיסמולוגים ולעסוק באיסוף נתונים על רעידות אדמה, או כאוקינוגרפים, ולהתמקד במפות זרימת האוקיינוסים.
אפשרויות אחרות:
כמה מרוויחים בוגרי התואר בגיאולוגיה?
אפשרויות שכר לבוגרי גיאולוגיה תלויים בתואר האקדמי, בניסיון בעבודה ובתחומי התפקיד. לדוגמה:
תואר שני בגיאולוגיה ילמד אתכם כיצד להבין, לפרש ולהסביר את העולם סביבנו. במהלך הלימודים תלמדו יותר על אירועים קטסטרופליים, כמו הרי געש ורעידות אדמה, ותכירו רעיונות מורכבים הנוגעים לדרכים בהן נוצרו האוקיינוסים, ההרים והיבשות בכדור הארץ.
למרות שלתחום הגיאולוגיה יש מוניטין של מומחיות במחקר של סלעים, כל בוגר תואר ראשון כבר יודע שהגיאולוגיה עוסקת בהרבה יותר מזה. בנוסף לקורסים, לסמינרים ולהדרכות בהם תשתתפו במהלך הלימודים, יהיו לכם הזדמנויות רבות לצאת ללימודים אל מחוץ לכותלי הכיתה.
סטודנטים לתואר שני בגיאולוגיה מבלים זמן רב בטבע, תוך כדי אינטראקציה עם מגוון נופים. הם לומדים כיצד לזהות מאפיינים טבעיים, מתבוננים בנופים בביקורתיות ומתארים את הממצאים שלהם באופן תמציתי. הם אוספים נתונים, ואחר כך מציגים אותם לאחרים ביעילות, יחד עם המסקנות שהסיקו במהלך המחקר שלהם.
בתואר שני גם תלמדו מגוון נושאים, כמו כרייה, הנדסה או גיאוהידרולוגיה, עומדת בפניכם הברירה לבחור בקורסים שיסללו את הדרך ישר ליעדי הקריירה העתידית שלכם. המורים בתואר השני הם אנשי מקצוע מוסמכים שיקנו לכם הכשרה יסודית בתחום הספציפי שבו בחרתם להתמקד. בנוסף, עבודת השטח תקושר תמיד לנושא אותו אתם לומדים, כך שתצליחו להשיג ציונים טובים גם בקורסים הנלמדים בכיתה.
לגיאולוגיה יש ענפים רבים, לפיכך כל תוכנית לימודים מציעה קורסים שיכולים להיות שונים במהותם מתוכנית לימודים אחרת. עם זאת, רוב הקורסים מכסים את הנושאים הבאים:
סטודנטים רבים לגיאולוגיה, הן בתואר הראשון והן בתואר השני, מעדיפים ללמוד את הנושא שלהם בצורה מעשית, מחוץ לכיתה. האוניברסיטאות והמכללות, אשר מבקשות לספק איזון בין מיומנויות נלמדות לבין יכולות שנרכשו באמצעות ניסיון מעשי, מעודדות גם הן שילוב של למידה בחוץ עם למידה בכיתה.
בנוסף, תואר שני מציעה הזדמנויות נוספות לקריירה ומחקר. עם המיומנויות שתרכשו בתואר זה בתחומים כמו ניתוח נתונים, עבודת צוות, טכניקות מעבדה ותצפיות – תוכלו להשתלב בקלות רבה בשוק העבודה.
תואר שני בגיאולוגיה מכין אתכם למגוון אפשרויות קריירה. יש בעלי תואר שני שעובדים עבור ארגונים סביבתיים, אחרים הופכים לאוקיאנוגרפים, מהנדסים, מֵטַלוּרגִיסטים (metallurgists) או יועצים. ואם תרצו להישאר באקדמיה כמרצים, או להמשיך בתחום מחקר ספציפי, האפשרות להמשיך לדוקטורט גם היא זמינה לכם.
לגבי תנאי הקבלה לתואר שני – באופן כללי, מועמדים מתאימים ללימודי תואר שני בגיאולוגיה צריכים להציג ציונים טובים בתואר הראשון בגיאולוגיה או בתחום קרוב אחר. הם גם צריכים להיות עם רקע חזק באחד המדעים (כמו מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה ופיזיקה). אמנם, גם בוגרי תואר ראשון, שהתמחו במקצוע אחר ולא בגיאולוגיה עשויים להתקבל לתואר שני בגיאולוגיה אבל סביר להניח שיהיה עליהם לקחת קורסים נוספים העוסקים בתחום הגיאולוגיה.
כדי להבין טוב יותר באילו מחקרים אתם עשויים לעסוק בזמן הלימודים, להלן נושאי מחקר מובילים בנושאים הקשורים לגיאולוגיה.
נושאי מחקר מובילים בגיאולוגיה הנדסית:
נושאי מחקר סביבתיים גיאולוגיים יוצאי דופן:
רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות אם אתם רוצים לגלות עוד על הדינמיקה של כדור הארץ, המשאבים והכלכלה
רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות מומחים בתחום איכות הסביבה חוקרים את ההשפעות של הפעילות האנושית על הסביבה.
לימודי סביבה וקיימות רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות לא משנה מי אנחנו, היכן אנחנו חיים או מה
רוצים שיחת ייעוץ חינם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם מהמוסדות הרלוונטים ללא התחייבות התחום הבינתחומי ללימודי קיימות (Sustainability Studies), פותח כמענה לצורך הגובר והולך באוריינות